Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kelemen Hunor: „Sătmărenii să voteze cu mintea şi cu inima”!
Florin Răchitan  - Marti, 5 Iunie 2012

Aflat în vizită în judeţul Satu Mare pentru a susţine candidaţii UDMR la alegerile locale, preşedintele acestei formaţiuni politice, Kelemen Hunor, a susţinut marţi la amiază o conferinţă de presă în care i-a îndemnat pe sătmăreni să voteze „cu mintea şi cu inima”, referindu-se în mod special la candidatul pentru un nou mandat de primar al municipiului, Iuliu Ilyes.

 

Preşedintele UDMR a şi explicat ce înseamnă declaraţia sa: cu mintea trebuie să voteze pentru lideri care au dovedit deja, prin fapte, că îşi respectă promisiunile, iar cu inima să voteze un primar născut la Satu Mare (aluzie la polemica despre locul naşterii contracandidatului USL la Primărie, Dorel Coica n.r.).

 

Kelemen Hunor este de părere că actualul primar a reuşit să recupereze în ultimele două mandate ceea ce s-a pierdut înainte şi a dovedit mereu că este primarul tuturor sătmărenilor, indiferent de etnie.

 

El l-a lăudat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, care într-un singur mandat „a făcut extraordinar de multe lucruri şi nu există nici o zonă din acest judeţ în care să nu fi demarat investiţii importante”.

 

De asemenea, a ţinut să contrazică declaraţiile făcute de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu cu ocazia recentei sale vizite la Satu Mare, arătând că în perioada în care UDMR s-a aflat la guvernare, judeţul Satu Mare a beneficiat de fonduri guvernamentale în valoare totală de 740 milioane de lei pentru investiţii în infrastructură, mediu, turism, învăţământ şi sistemul de sănătate, acesta din urmă cunoscând o „dezvoltare explozivă” în ultimii ani.

 

La rândul lui, primarul Iuliu Ilyes a subliniat realizările sale din cele două mandate, prezentând şi o situaţie a investiţiilor în reparaţii de străzi, care au crescut vertiginos, ca valoare, începând cu anul 2005. De asemenea, a arătat că Satu Mare se află printre primele oraşe din ţară în ceea ce priveşte investiţiile străine / cap de locuitor, iar finanţările europene în valoare totală de 50 milioane de euro, contractate recent de Primărie, îşi vor arăta rezultatele în mandatul următor.

 

„Prin tot ceea ce fac vreau să generez o imagine şi o anumită stare de spirit ce trebuie să fie specifică Sătmarului, chiar dacă aceasta s-a deteriorat în timpul campaniei electorale. Totuşi, am încredere în sătmărenii raţionali, care sunt mai mulţi decât cei iraţionali şi vor şti să voteze judecând după realizări, nu pe baza unor promisiuni irealizabile. Orice vot câştigat de cei care fac promisiuni fanteziste se va întoarce nu numai împotriva lor, ci împotriva întregii comunităţi, iar eu vreau să evit tocmai acest pericol ce pândeşte comunitatea sătmăreană” – a declarat Iuliu Ilyes.

 

Luând cuvântul, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, i-a invitat pe ziarişti şi pe toţi sătmărenii să-şi aducă aminte ce a promis înaintea alegerilor din 2008 şi ce a realizat de atunci. „Nu am promis multe, dar ceea ce am promis, am şi realizat integral, bineînţeles cu ajutorul colaboratorilor mei şi al tuturor locuitorilor judeţului” – a declarat Csehi Arpad.

 

El a înşirat mai multe proiecte de investiţii pe care le-a demarat ori le-a dus până la capăt în cei patru ani de când se află la conducerea judeţului şi le-a mulţumit primarilor pentru eficienţa de care au dat dovadă în colaborarea pentru atragerea fondurilor europene. „Cred că aceasta este direcţia bună şi de aceea trebuie să continuăm pe acest drum” – a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

 

În încheiere, răspunzând întrebărilor din partea reprezentanţilor presei, preşedintele UDMR Kelemen Hunor a făcut referire la recentele tensiuni diplomatice dintre România şi Ungaria, provocate de vizita neprotocolară în Secuime a preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo.

 

„Domnul preşedinte vine în Ardeal miercuri şi pleacă vineri, dar noi rămânem aici şi noi înşine trebuie să rezolvăm problemele noastre, deoarece domnul Kover nu ne-a ajutat nici în ultimii 20 de ani şi nu ne va ajuta nici în următorii 20 de ani să le rezolvăm. Prezenţa domniei sale aici, în această perioadă, este inutilă şi tot noi va trebui să detensionăm situaţia, după ce va pleca” – a declarat Kelemen Hunor.

1267 vizite
Distribuie pe